Home Blog Despre MindSpark, Cluj și oameni frumoși

Despre MindSpark, Cluj și oameni frumoși

Author

Date

Category

Facultatea mi-am dorit să o fac la Cluj, dar din motive mai mult raționale am ales un alt oraș. Întâmplarea face că după ce am terminat studiile în jurnalism am fost sunat de un coleg care mi-a spus că se organizează la Cluj Napoca un proiect ce își propune să atragă potențiali studenți (pentru licență și master), să ii familiarizeze cu Universitatea Babeș-Bolyai, cu profesorii și modul de predare, cu oamenii de acolo și tot ce înseamnă orașul. Clar nu am putut refuza o astfel de experiență și am acceptat din primul moment. Și mă bucur extrem că am făcut această alegere, mi-a plăcut atât de mult încât am participat și la a doua ediție (2021), prima a fost în 2019.

Despre MindSpark 2021

Am plecat pe 22 august. După o călătorie lungă și obositoare cu trenul am ajuns la gara din Cluj. Cu toate că eram obosit, când am pășit pe tărâm necunoscut am redevenit ca un copil curios care începe să sondeze terenul. Față de orașul în care locuiesc momentan, Călărași, acest loc era plin de viață. Acolo am fost așteptat de câțiva voluntari care se ocupau cu adunarea participanților care veneau din puncte geografice diferite. După ce am făcut cunoștință ne-am îndreptat spre locul în care urma să locuim două săptămâni, un cămin destul de elegant poziționat lângă Parcul Iulius.

Dacă la prima ediție am avut la dispoziție două săptămâni, la a doua ediție timpul s-a dublat. În fiecare zi, de luni până duminică am avut un fir de urmat, o strategie care să ne facă să gustăm cât mai mult din experiența studentului la Cluj. O primă observație este că acolo viața studențească este mult mai colorată și mai activă în comparație cu alte centre universitare. Orașul este preocupat să atragă si să mențină resurse umane și de aceea un mare accent se pune pe educație.


Pe parcursul proiectului am avut oportunitatea să socializez cu tineri care au venit din toată țara, de la diferite specializări. Tineri curioși, ambițioși și foarte inteligenți care mi-au readus într-un fel încrederea în viitorul umanității. Profesorii au fost relaxați și foarte conștienți de lumea din afara universității. De aceea am avut dialogori și nu am ascultat monologuri memorate.

Zilele au fost pline de cunoaștere, distracție și socializare unde plictiseala nu a avut niciun loc în ecuația MindSpark. Am vorbit cu primarul, am vizitat grădina botanică, am participat la Jazz in the Park, am avut un treasure hunt interesant, activități în echipă, o seară de chitară în cămin pentru că vremea nu ne-a permis să folosim altă locație, am cunoscut mulți profesori fain și multe din obiectivele turistice ale Clujului. Orașul nu este perfect dar oamenii de acolo chiar încearcă să împingă orașul la pasul următor.

MindSpark a rămas pentru mine un proiect de suflet care mi-a lăsat amintiri frumoase. Toată echipa organizațională s-a implicat și chiar a încercat să dea tot ce e mai bun pentru a face participanții să se simtă foarte bine. Mi-au imprimat ideea că atâta timp cât continui să înveți și să experimentezi lucruri noi, nu ai timp de plictiseală și gânduri gri. Același mesaj ca în filmul „Ziua cârtiței“ cu Bill Murray. Experiența a fost memorabilă și aș vrea să văd cât mai des cum tinerii se organizează și se implică în proiecte ce țin de educație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent posts

„Cât timp înfloresc lămâii“ de Zoulfa Katouh

„Fiecare arbore de lămâi va da rod și din fructul său alt lămâi se va naște, dăinuind astfel, pe vecie.” Exact ca...

Mai este blogging-ul relevant în 2023?

Într-o lume aflată în continuă schimbare digitală, unde rețelele sociale și conținutul video domină peisajul online, mulți ne întreabăm în prezent...

O viață în roluri – Bryan Cranston (recenzie)

Viața este destul de complexă și încurcată, nu avem timp să facem toate greșelile, să le încercăm pe toate sau să...

Drumul către libertate de Yeonmi Park

 „Drumul către libertate“ este o mărturisire șocantă, o carte pe care nu o veți uita prea curând. Prin ochii autoarei Yeonmi...

De ce procrastinăm?

Când o persoană nu poate găsi un sens adânc al existenței, aceasta își va distrage atenția cu plăceri. - Viktor Frankl

Recent comments