După ce am citit prima carte scrisă de Stephen King, „Carrie“ am devenit fan. De atunci am tot continuat să citesc cărți scrise de acest maestru al ficțiunii horror. A scris peste 60 de cărți și încă continuă să scrie spre bucuria cititorilor. „Institutul“ este o apariție relativ recentă, o apariție care ne arată că autorul este mai în formă ca niciodată, că scriitura lui s-a îmbunătățit de-a lungul anilor.
Cartea începe cu următoarea afirmație:
„Conform datelor Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual, aproximativ 800,000 de copii sunt dați dispăruți în fiecare an în Statele Unite. Unii sunt găsiți. Cei mai mulți, nu.“
„Institutul“ este un fel de „Stranger Things“. Personajele principale sunt copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Toți sunt răpiți de o organizație secretă pentru că au puteri telepatice și telekinetice.
„La miezul nopții, într-o casă de pe o stradă liniștită din suburbiile orașului Minneapolis, părinții lui Luke Ellis sunt omorâți și el aruncat într-o mașină. Totul, în mai puțin de două minute.
Luke se trezește la Institut, într-o cameră foarte asemănătoare cu cea din casa lui, însă fără ferestre. Dincolo de uși sunt alte uși. Dincolo de uși sunt alți copii cu talente speciale, care au ajuns acolo la fel ca el.
În această instituție sinistră, directorul urmărește să amplifice puterile supranaturale ale copiilor, ca ei să devină arme guvernamentale. Pe măsură ce tot mai mulți dispar, Luke își dă seama că trebuie să evadeze. Dar nimeni nu a scăpat vreodată din Institut.“
Ca de obicei Stephen King te aruncă în poveste și nu îți mai dă drumul până nu ajungi la deznodământ.
Puteți cumpăra cartea de aici: