Home Recenzii Carti Lasă Vrăjeala - Paul Melinte

Lasă Vrăjeala – Paul Melinte

Author

Date

Category

„Lasă vrăjeala“ este o carte în care Paul Melinte și-a expus toate lecțiile acumulate din viață și antreprenoriat. A demonstrat că indiferent de mediul în care am crescut, ne putem ridica și atinge obiective pe care le considerăm imposibile. Curiozitatea, ambiția și dragostea pentru cărți l-au scos din zona lui de confort și l-au făcut să înțeleagă că viața este mișto și merită trăită din plin. S-a debarasat de multe credințe limitative preluate de la părinți, școală, societate și a pornit pe drumul lui.

Ne arată că putem face bani din pasiunile noastre dacă suntem dispuși să învățăm constant și să muncim mult. Dar înainte ar trebui să lăsăm vrăjeala. Adică toate minciunile pe care ni le spunem în fiecare zi: „Eu nu pot face asta.“ „Nu este timpul potrivit.“ “De mâine voi…“ “Mai trebuie să învăț.“ și multe altele care ne țin blocați în bula noastră.

Câteva idei preluate din carte:

Până nu reușești să preiei controlul deplin al timpului, atenției și energiei tale, nu te poți aștepta la prea mari schimbări.

Scrie tot ce vrei să realizezi pe termen lung.

Cele mai bune idei sunt considerate adesea prostești sau nebunești de majoritatea oamenilor.

Dacă vrei să poți investi mai mult în viitor, fă-l ca în mintea ta să devină prezent, astfel încât să poți simți consecințele imediate ale inacțiunii tale.

Cel mai bun moment să facem ce trebuie a fost când ne-am dat seama că trebuie să-l facem, al doilea cel mai bun moment este acum, iar cel mai prost moment posibil este mâine, deoarece mâine nu vine aproape niciodată.

Timpul zboară repede și în așteptarea momentului perfect s-ar putea să te trezești  că ai ajuns într-un moment al vieții tale în care nu-ți dai seama când au zburat atâția ani.

Adevărul este că dacă tu nu îți stabilești prioritățile și timp pentru ele, ți le vor stabili alții. Și fi sigur că aceștia vor ști cum să găsească timp în programul tău pentru prioritățile lor.

Totul se întâmplă dintr-un motiv, iar în spatele fiecărei întâmplări mai puțin fericite se găsește o lecție de învățat și o oportunitate.

Cantitatea este importantă, dar calitatea este și mai importantă. Mult mai importantă!

Ca să faci ce contează, să fii creativ, să fii nu doar bun, ci cel mai bun trebuie să îți faci timp constant să înveți și să gândești, să te plictisești și să explorezi direcții care pot părea doar niște fundături.

Tu nu ești faptele, gândurile, emoțiile sau sentimentele tale, așa că te poți debarasa de ele și poți alege altele noi odată ce le-ai recunoscut pe cele care nu îți făceau bine.

Unul dintre cele mai puternice exerciții peste care am dat în cărțile de dezvoltare personală presupune să te imaginezi în ultimele clipe din viața ta și să încerci să ghicești ce ai putea regreta.

Cred cu tărie că nu poți da din ce nu ai, așa că trebuie să te ajuți mai întâi pe tine pentru ca după aceea să-i ajuți pe alții.

Dacă nu faci asta, dacă nu îți creezi propria realitate, propriul joc și propriile reguli, atunci vei ajunge să joci în jocul altcuiva, un joc care s-ar putea să nu-ți priască.

Toate deciziile noastre, conștiente sau inconștiente, au la bază unul dintre următoarele două mecanisme: frica sau dorința.

Dacă ai privi prin ochii mei, ai vedea că de multe ori e mai periculos să fii angajat decât antreprenor.

Realitatea este subiectivă.

Punându-te în pielea eului tău ideal, vei începe să te confunzi cu el și, în final, să devii el. În momentul în care tu știi că ești așa cum în acest moment doar îți imaginezi, deciziile și acțiunile tale se vor conforma imaginii pe care o ai despre tine.

Se spune că secretul celor mai bogați oameni din lume este că au știut întotdeauna să se înconjoare cu oameni mai deștepți decât ei.

Citind această carte mi-am dat seama că și eu sunt plin de vrăjeli, că nu sunt atât de ancorat în realitate și că timpul trece extraordinar de repede. Dacă aș muri mâine ce regrete aș avea? Mult timp am trăit în funcție de așteptările celorlalți și m-am lăsat ghidat în tot felul de fundături. Dar mi-am dat seama că este vital să mergi pe drumul tău, chiar dacă mult timp vei fi singur. Este foarte important să afli cine ești și ce vrei.

„Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine. Călătorie ce o facem în singurătate.“ Mircea Eliade

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent posts

„Cât timp înfloresc lămâii“ de Zoulfa Katouh

„Fiecare arbore de lămâi va da rod și din fructul său alt lămâi se va naște, dăinuind astfel, pe vecie.” Exact ca...

Mai este blogging-ul relevant în 2023?

Într-o lume aflată în continuă schimbare digitală, unde rețelele sociale și conținutul video domină peisajul online, mulți ne întreabăm în prezent...

O viață în roluri – Bryan Cranston (recenzie)

Viața este destul de complexă și încurcată, nu avem timp să facem toate greșelile, să le încercăm pe toate sau să...

Drumul către libertate de Yeonmi Park

 „Drumul către libertate“ este o mărturisire șocantă, o carte pe care nu o veți uita prea curând. Prin ochii autoarei Yeonmi...

De ce procrastinăm?

Când o persoană nu poate găsi un sens adânc al existenței, aceasta își va distrage atenția cu plăceri. - Viktor Frankl

Recent comments